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(환경) 육식이 초래한 온실가스 공포과학과 테크놀로지/환경 2014. 9. 2. 16:59
출처: http://www.bbc.com/news/science-environment-29007758
1 September 2014 Last updated at 03:56
Greenhouse gas fear over increased levels of meat eating 육식이 초래한 온실가스 공포
Global consumption of meat needs to fall - to ensure future demand for food can be met and to help protect the environment - a study says. 미래에 음식의 수요와 맞아 떨어지고 환경보호에 도움이 되려면 육류의 세계적인 소비추세가 하락될 필요가 있다고, 최근 연구결과는 말한다.
Research from Cambridge and Aberdeen universities estimates greenhouse gases from food production will go up 80% if meat and dairy consumption continues to rise at its current rate. 캠브리지 대학교와 아베르딘 대학교의 연구팀은 현상태대로 육류와 음식의 일상적 소비가 계속 상승한다면 음식물 생산에서 나오는 온실가스는 무려 80%까지 상승할 거라고 예측했다.
That will make it harder to meet global targets on limiting emissions. 이렇게 되면 온실가스 배출제한이라는 전세계적 목표의 달성이 더욱 어려워지게 될 것이다.
The study urges eating two portions of red meat and seven of poultry per week. 이번 연구는 일주일에 적색(소, 돼지)의 육을 두 번 먹을 때 가금류(닭, 오리, 거위)의 육을 일곱 번 먹을 것을 권한다.
However that call comes as the world's cities are seeing a boom in burger restaurants. 이런 당부는 전세계의 많은 도시에서 햄버거 식당이 붐을 이루는 현상을 직시하면서 나온 것이다.
The research highlights that more and more people from around the world are adopting American-style diets, leading to a sizeable increase in meat and dairy consumption. 이번 연구는 갈수록 전세계의 많은 사람들이 미국식의 식습관을 따르면서 육류와 유제품의 소비가 엄청나게 증가했음을 강조하고 있다.
It says if this continues, more and more forest land or fields currently used for arable crops will be converted for use by livestock as the world's farmers battle to keep up with demand. 이런 현상이 지속되면, 전세계의 농부들이 (육식에 대한) 수요를 채우기 위해, 더욱 더, 경작가능 곡물을 내던 농경지인 삼림과 밭이 가축들을 키우는 땅으로 바뀌게 될 거라고, 연구보고서는 말한다.
Deforestation will increase carbon emissions, and increased livestock production will raise methane levels and wider fertiliser use will further accelerate climate change. 삼림해체는 탄소배출을 증가시키고, 가축생산의 증가는 메탄의 레벨을 올리며, 다량의 화학비료 사용은 기후변화를 더욱 촉진하게 된다.
The lead researcher, Bojana Bajzelj from the University of Cambridge, said: "There are basic laws of biophysics that we cannot evade." 캠브리지 대학교 책임연구원 보자나 바젤은 "우리가 회피할 수 없는 생물물리학의 기본 법칙들이 있다."고 말한다.
"The average efficiency of livestock converting plant feed to meat is less than 3%, and as we eat more meat, more arable cultivation is turned over to producing feedstock for animals that provide meat for humans." "채식을 육식으로 전환하는데 필요한 가축의 평균효율성은 3% 미만이다. 그래서 우리가 육식을 더 할 수록, 곡식경작은 인간에게 고기를 제공하는 가축들의 공급원료로 변하게 된다."
"The losses at each stage are large, and as humans globally eat more and more meat, conversion from plants to food becomes less and less efficient, driving agricultural expansion and releasing more greenhouse gases. Agricultural practices are not necessarily at fault here - but our choice of food is." "각 단계에서 손실이 크며, 사람들이 전세계적으로 육식을 많이 할 수록, 채식에서 육식으로의 전환은 더욱 더 불충분해져서, 농업적 확장이 발생하고 더 많은 온실가스를 배출하게 된다."
Yield gaps 소출의 차이
The report says the situation can be radically improved if farmers in developing countries are helped to achieve the best possible yields from their land. 연구보고서는 (1)이와 같은 상황도 개발도상국 농부들이 자신의 땅에서 최대의 소출을 내도록 도움을 받는다면 급격히 호전될 것이라 말한다.
Another big improvement will come if the world's population learns to stop wasting food. 또 다른 개선책은 (2)전세계의 사람들이 음식 낭비를 중지할 때 가능해진다.
The researchers say if people could also be persuaded to eat healthier diets, those three measures alone could halve agricultural greenhouse gas levels from their 2009 level.연구자들은, (3)사람들이 건강식을 먹도록 설득된다면, 이상의 세 가지 방법은 2009년도의 온실가스 레벨을 유지할 수 있게 해준다, 고 말한다.
The study is the latest to warn of the planetary risks of eating intensively-produced meat and dairy produce. Scientists worried about climate change are increasingly making common cause with health experts concerned about the obesity pandemic. 이번 연구는 집중적으로 사육된 고기와 유제품을 먹는 것의 커다란 위험에 대한 최근의 경고이다. 기후변화를 걱정했던 과학자들은 비만 유행병에 관심을 가진 건강 전문가들과 공동노력을 기울이고 있다.
But many people are voting with their wallets and their bellies - as burger bars expand, mushroom burgers are not yet top-selling items. 그러나 햄버거 가게는 늘어나는데도 버섯 버거는 잘 나가지 않는 메뉴임을 감안하면, 아직도 많은 사람들은 자신의 지갑과 배로 생각을 말하고 있는 것이다.
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